خواص چغندر(لبو)
چغندر گیاهی است دارای برگهای پهن و درشت و گلوله مانند یا مخروطی شکل و بر سه قسم است: چغندر قند- چغندر رسمی- چغندر فرنگی که چغندر صنعتی نیز می گویند مخروطی شکل است و تا عمق 30 سانتی متر یا بیشتر در زمین فرو می رود، پوست و مغزش سفید و بطور متوسط از 14 تا 18 درصد دارای ماده قندی می باشد.1
بر اساس یافته های علمی چغندر دارای ترکیبات: آب، پروتئین، چربی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر، گوگرد، ویتامین A,B1,B2,C و مواد قندی و نشاسته ای و برگ آن حاوی مقدار زیادی ویتامین C , B , A است و شکر آن دارای ویتامین B، آهن، کلسیم و مواد معدنی می باشدو چغندر مقوی و مغذی است و بر استخوان بندی و مایعات بدن اثر مطلوبی دارد، آرام بخش، ملین و ادرارآور است و مبتلایان به سوء هاضمه به خوبی نمی توانند آن را تحمل کند.2
امام رضا علیه السلام فرمودند: چغندر عقل را استحکام می بخشد و خون را تصفیه می کند و همچنین فرمودند: به بیمارانتان چغندر (یعنی برگ آن را) بدهید زیرا در آن درمان است و هیچ بیماری همراه خوردن آن نیست و هیچ عارضه ای ندارد و خواب بیمار را آرام می کند اما از ریشه چغندر بپرهیزید زیرا سودا را تحریک می کند.3
برخی فواید چغندر
1- جوشانده چغندر برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماری های پوست مصرف می شود.
2- مصرف چغندربیماری جذام را از بین می برد.
3- مصرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.
4- مصرف چغندر عقل را زیاد می کند و خون را تصفیه می سازد.
5- شیره چغندر یکی از بهترین شیره های سبزیجات است که به ساختن سلولهای قرمز خون کمک می نماید و جریان معمولی خون را بهبود می بخشد خصوصاً برای بانوانی که از اختلالات قاعدگی رنج می برند مفید است.
6- املاح موجود در شیره چغندر یک پاک کنند عالی برای کبد، کلیه و کیسه صفرا است و دارای خواص هورمونی است و برای افزایش باروری بانوان مفید است.4
1. فرهنگ عمید
2. اولین دانشگاه ، آخرین پیامبر، ج10
3. اصول کافی، ج6 (بحارالانوار، ج6)
4. خواص سبزی های خوراکی، مرتضی نظری
غذا و تغذیه در آموزه های دینی، مصطفی آخوندی
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط معرفت در 1396/04/11 ساعت 08:21:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |