موضوع: "خواص تره"

خواص تره

 تره ازجمله سبزیهای معروف وخوردنی است که ساقه نداردوبرگهای آن درازوتاخورده است. وبه نام«گندزا»نیزخوانده میشود. «فرهنگ عميد

  طبیعت تره گرم وتراست. برای مجاری تنفس ویبوست مزمن مفیداست. دانشمندان میگویند: تره ازنظرخواص،غذا،شفاودرمان،شبیه سیروپیازاست ولی طعم وبوی آن ملایمترازآنهاست ودهان راخوشبومیکند. همچنین مصرف تره برای رفع چاقی،نقرس،تسکین دردمفاصل،سوءهاضمه،تحریک میل جنسی،دفع سنگ کیسه صفرا،تورم طحال،پایین آوردن فشارخون،معالج عفونت،حبس البول،دفع رسوبات ادرار و … مؤثرمیباشد.

مصرف سوپ یاشربت تره برای معالجه تمام بیماریهای حادومزمن دستگاه تنفس اثرشفابخش دارد. مثلادرگریپ،گرفتگی صداوسیاه سرفه مفیدبوده واثرخلط آورداردواضافه کردن کمی عسل به آب تره مفیدتراست.  قراردادن تره پخته ونیم گرم درمحل بواسیراثرشفابخش داردوهمچنین خوردن 15 گرم آب تره خام،خونریزی بواسیرراقطع میکند1.   ازامام صادق(علیهالسلام) درباره تره پرسیدندحضرت فرمودن: آنرابخوریدزیرادرآن چهارویژگی است: دهانراخوشبومیسازد،بادهاراازبدن میراند،بواسیرراریشه کن میکندوبرای کسیکه به خوردن آن مداومت میورزد،مایه ایمنی ازجذام است2.

   وازامام صادق (علیهالسلام) به نقل ازپدرانشان آمده: نزدپیامبر(صلالله علیه وآله) ازسبزیهایادشد؛حضرت فرمودند: تره سرآمدهمه سبزیهاست وبرتری ان بردیگرسبزیها،همانندبرترین ان بردیگرچیزهاست. درآن برکت است وآن،سبزی من وسبزی پیامبران پیش ازمن است. من آنرادوستدارم ومیخورم. گویابوته آنرامینگرم که برگهایش ازسرسبزی وزیبایی دربهشت میدرخشند3.

 1- خواص سبزی های خوراکی، غذا و تغدیه در آموزه های دینی و یافته های علمی، غذا و شفا، طب الکبیر.

2 و 3- بحار الانوار ج 66، ص 200 و 204

فصلنامهنجدشماره25 زمستان 97