مزایای ترخون

ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می باشد این سبزی همچنین دارای پتاسیم ، منیزیم و ویتامین های A و C است.
 ترخون باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی و چاقی می شود.
 این گیاه مخصوصاً اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.
 تولید صفرا بوسیله کبد را افزایش می دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک می کند و موجب افزایش سرعت فرایند سم زدایی در بدن می شود.
 افرادی که فشار خون بالایی دارند می توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
 ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم های روده ای نیز دارد.
 اثر ضد روماتیسم دارد.
 روغن های فرار ترخون نمی گذارد که اسید اوریک در اندامهای بدن جمع شود.
 ترخون ترشح شیره های گوارشی معده را تحریک می کند و به همین دلیل موجب افزایش اشتها می شود.
 روغن های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود می بخشد و به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمون ها و آنزیم ها در سراسر بدن کمک می کند.
 موجب مهار رشد میکروب های روی پوست نیز می شود و به این ترتیب موجب کاهش بیشتر بوی بدن می شود.

 قاعدگی را آسان تر و آن را منظم می کند. علاوه بر این باعث تسکین مشکلاتی چون دردهای شکمی، حالت تهوع، خستگی و دیگر آزار و اذیت های این دوران خواهد شد.
 ترخون موجب تحریک مغز، سیستم عصبی، سیستم گوارشی، سیستم گردش خون و سیستم هورمونی (اندوکرینی) می شود. به عبارتی این گیاه به نوبه خود همه سیستم های متابولیکی را تحریک می کند و در نتیجه رشد و ایمنی بدن را ارتقا می بخشد.
 در حد مصرف معمولی خوراکی عارضه جانبی ندارد. از مصرف زیاد ترخون باید خودداری کرد زیرا حاوی درصد بالایی استراگول است که می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. خانم های باردار به مقدار کم و با احتیاط از ترخون استفاده کنند.

- زبان خوراکی ها، غیاث الدین جزایری
- سایت راسخون

فصلنامه نجد شماره16 زمستان94

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.