خواص زالزالک
خواص زالزالک
زالزالک از خانواده توت هاست و مانند تمام خانواده اش، سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. پاییز و زمستان که از راه می رسد فصل برداشت و عرضه این میوه آبدار، خوشمزه و مغذی هم شروع می شود.
زالزالک و قلب
این میوه علاوه بر ویتامین های A, B , C و دارای کلسیم و مختصری پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می شود. مهمترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می کند.
ضد آنژین
برخی افراد به دلیل کاهش جریان خون به سمت قلبشان دچار احساس درد در ناحیه قفسه سینه می شوند. نتایج تحقیقات جدید که روی 60 فرد مبتلا به این بیماری انجام شده، نشان می دهد مصرف 180 میلی گرم زالزالک یا آب آن در طول روز به مدت 3 هفته می تواند تا بیش از 50 درصد باعث کاهش درد آنها شود و جریان خونی که به سمت قلبشان روانه می شود، به اندازه قابل قبولی افزایش دهد.
ضد فشار خون
یکی از خواص زالزالک مانند خیلی از توت های دیگر، این است که با پیشگیری از لخته شدن خون و تشکیل پلاک در رگ های خونی، جلوی افزایش فشار خون را می گیرد و با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را هم کاهش می دهد از این روز مصرف زالزالک در فصلآن و به اندازه متعادل، به تمام بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی و فشار خون بالا توصیه می شود.
ضد چربی خون
پژوهش های جدید ثابت کرده اند آنتی اکسیدان ها و ریزمغذی های فراوان موجود در زالزالک می تواند باعث کاهش کلسترول و چربی بد خون بشود. زالزالک قادر است چربی بد خون را از بدن دفع کند و میزان تولید چربی در کبد را هم کاهش بدهد به همین دلیل مصرف این میوه به افراد مبتلا به کلسترول خون بالا و آنهایی که کبد چربی دارند توصیه می شود.
خواص دیگر
u محققان به این نتیجه رسیده اند که اسید سیتریک موجود در زالزالک با افزایش ترشح اسید معده بعد از مصرف غذا، به هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند و حس سنگینی پس از غذا خوردن را از بین می برد.
u زالزالک می تواند به کاهش دردهای عضلانی شکمی، عصبانیت، اسهال و دردهای پیش از قاعدگی هم کمک کند.
u این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بدن ما را از موقعیت های زیان آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال های آزاد حفظ می کند.
u مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می بخشد.
u این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم خونی و سل اثر نیکویی دارد.
u میوه تازه زالزالک می تواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید.
u زالزالک اگر به خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامین c خود را از دست می دهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ می کند لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که هوایش دائماً عوض می شود نگه داشت.
احتیاط
از آنجا که زالزالک باعث کاهش فشار خون می شود، خانم های باردار، شیرده، بچه ها، سالمندان و آنهایی که دچار افت فشار مداوم هستند، افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن و آن دسته از بیماران مبتلا به پرفشاری خون که در حال مصرف داروهای کاهنده فشار خون هستند باید در مورد مصرف زالزالک خیلی محتاط باشند و در این مورد با پزشک معالج خود مشورت کنند*.
* سایت تبیان، جام جم، ایسنا
برگرفته از افق خانواده
فصلنامه نجد شماره15 باییز94
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط معرفت در 1394/10/06 ساعت 09:28:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |