موضوع: "آشبزی -شامی هویج"

آشبزی - شامی هویج

شامی هویج
  مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 400 گرم …هویج رنده شده 250 گرم…تخم مرغ 3 عدد …..سرکه یک دوم پیمانه
پیاز رنده شده 1 عدد متوسط ……..رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری….آردنخودچی 3 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری………….نمک، فلفل، زردچوبه، روغن به میزان لازم
روش پخت :
پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی می ریزیم و گوشت را اضافه می کنیم. زردچوبه، فلفل، نمک را به همراه 3 قاشق آرنخودچی اضافه کرده و 2 عدد تخم مرغ ها را به مواد می افزاییم اگر مواد شل بود تخم مرغ سوم را نیز اضافه می کنیم و مواد را خوب ورز می دهیم. ماهیتابه را روی حرارت گذاشته و روغن را داخل آن می ریزیم سپس مقداری از مواد را به صورت کتلت بر می داریم در دست شکل می دهیم و وسط آن را حفره کوچکی ایجاد می کنیم و داخل روغن کاملاً داغ شده می گذاریم ضخامت شامی باید 1 سانت باشد، طرف دیگر را هم سرخ می کنیم تا هر دو طرف کاملاً طلایی شود.
تهیه سس شامی:
ظرفی را روی حرارت می گذاریم تا داغ شود سپس مقداری روغن داخل آن ریخته و رب را داخل روغن تفت می دهیم بعد شکر را اضافه می کنیم و مهلت می دهیم تا کاملاً حل شود سپس سرکه را اضافه می کنیم تا سس رقیقی بدست آوریم و این مواد را روی شامی های آماده شده می ریزیم. در نوع سنتی این شامی، یک قاشق چای خوری رب انار و یک قاشق غذاخوری پیاز داغ هم به مواد سس اضافه می کنند که خیلی خوشمزه تر می شود. شما هم امتحان کنید.

فصلنامه نجد شماره15 باییز94